ابزار تراش طاها

پشتیبانی 9 الی 21

41 88 566 0993

چکش تخریب و بتن کن ابزارهای بسیار پر کاربرد در صنعت ساختمان سازی هستند که به ظاهر عملکرد یکسانی دارند که همین امر باعث می شود تا بسیاری از افراد متوجه تفاوت این دو ابزار نشوند و به اشتباه این دو را یکسان بدانند.ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا با معرفی کامل این دو ابزار و بررسی کامل عملکرد و ویژگی های آنها شما را در انتخاب صحیح راهنمایی کنیم.همچنین شما می توانید برای خرید چکش تخریب و بتن کن به صفحه فروشگاه ابزار طاها مراجعه کنید.

فهرست مطالب

دریل بتن کن چیست؟ 

در ابتدا و قبل از بررسی تفاوت بتن کن و چکش تخریب باید به ماهیت این دو دستگاه پی برد تا به این ترتیب تفاوت میان آن­ها آشکار شود.

دریل بتن کن همانطور که از نامش پیداست نوعی دریل با دو کاربرد می­باشد که این دو کاربرد عبارتند از:

  • سوراخکاری؛ اولین کاربرد هر دریلی سوراخکاری است حال تفاوتی ندارد این دریل سبک وزن باشد یا سنگین وزن (بتن کن).
  • تخریب بتن؛ دریل­های سنگین وزن که با نام بتن کن نیز شناخته می­شوند علاوه بر ایجاد سوراخ­های استوانه بر روی سطوح مختلف، قابلیت تخریب سطوح بتنی و آجری را هم دارند.

فرد ماهر با تعویض مته دریل­های بتن کن و تغییر زاویه دست و دریل نسبت به سطح می­تواند باعث ایجاد سوراخ روی آن شود و یا آن را تخریب کند.

بتن کن تفاوت آنچنانی با چکش تخریب ندارد اما دارای حالت های اضافه تری است که می‌تواند آن را به نوعی دریل قدرتمند نیز تبدیل کند. این حالت‌ها عبارتند از:

حالت چرخشی

در این حالت شما می‌توانید از بتن کن به عنوان مته سنتی نیز استفاده کنید برای مثال اگر می‌خواهید یک پیچ را درون سوراخ چوبی فرو ببرید باید ابتدا چوب را با دریل سوراخ کاری کرده و سپس با جایگذاری رول پیچ را ببندید. یک بتن‌کن چنین حالتی را برای شما فراهم می‌کند، برای همین شما نیز قادر خواهید بود کار مته را با استفاده از این ابزار انجام دهید.

حالت چکشی

اما بتن‌کن از یک دریل معمولی بسیار قدرتمندتر است. بتن کن به شما قدرت لازم برای سوراخکاری بتن را می‌دهد و در مقابل با استفاده از ضربات کوچکی که بر سطح بتن وارد می‌کند، منجر به خورد شدن آن نیز می‌شود. با کمک این ابزار شما قادر خواهید بود با سرعت بالا هر چیزی را سوراخ کنید و به کمک سیستم ضد لرزش نصب شده بر روی آن در زمان بلند مدت خستگی را احساس نکنید.

مزایای دیگر بتن کن ها

از آنجایی که بتن‌کن‌ها انرژی کمتری نسبت به چکش های تخریب نیاز دارند؛ بنابراین مدل های بیسیم آنها یا مدل‌های شارژی آنها نیز در سطح بازار یافت می‌شوند مشخصات بیسیم بودن یا شارژی بودن یک بتن کن یکی دیگر از مزایای بتن کن است.

مدل‌های گوناگون بتن‌کن‌ ها بر مزیت این دستگاه‌ها می‌افزاید. بتن‌کن‌ها را می‌توان در سه نوع چهار شیار (SDS PLUS)، پنج شیار (SDS MAX) و شش گوش (HEX) یافت. که در ادامه هر مورد را توضیح می‌دهیم.

انواع بتن کن ها از نظر نوع قلم گیر

چهارشیار و پنج شیار و شش گوش اصطلاحی است که به سه نظام بتن کن ها تعلق میگیرد سه نظام قطعه ای از بتن کن است که انواع مته یا قلم در آن قرار می‌گیرد.

بتن کن چهار شیار (SDS PLUS):

قلم‌های باریک‌تر و ظریف‌تری در بتن کن‌های چهارشیار نسبت به پنج شیار به کار می‌رود. قدرت این قلم‌ها در بتن کن چهارشیار کم است و برای تخریب دیوار یا بتن مستحکم کافی نیست. با وجود سبک بودن وزن این بتن کن های چهار شیار، قدرت سوراخکاری آن نسبت به دریل چکشی بالاتر است. این نوع دریل اغلب جهت سوراخکاری مصالحی مانند، بتن، سیمان، آجر و گچ استفاده می‌شود.

بتن کن پنج شیار (SDS MAX):

در این مدل از مته و قلم‌هایی با قطری بیش از ۳۲ میلیمتر استفاده می‌شود. در مقایسه با چهار شیار، این دستگاه وزن سنگین‌تری داشته و قادر است که در حین اجرای عملیات تخریب ضربه‌های قدرتمندی به محل وارد نماید. این مدل دارای سیستم ضد لرزش نیز است که مانع از انتقال لرزش به کاربر می‌شود و از خستگی جلوگیری می‌کند.

بتن کن شش گوش (HEX):

این نوع بتن کن ها جهت تخریب‌های سنگین استفاده می‌شود. وزن این نوع دستگاه‌ها در رنج ۱۵، ۱۷، ۱۸ و ۳۰ کیلو هستند.

نکات ایمنی هنگام کار با دریل بتن کن:

1. کابل دریل بتن‌کن معمولا بلند است و ممکن است هنگام کار به دست و پا گیر کند و خطر آفرین باشد. در حین انجام کار باید مراقب باشید.

2. دقت کنید که قبل از کار کردن با این دریل، پریز مورد استفاده را به فیوز مجهز کنید تا در صورت بروز مشکل، برق دستگاه بلافاصله قطع شود.

3. هیچوقت بدون عینک از دریل بتن کن استفاده نکنید.

4. برای کنترل کردن راحت دستگاه دز زمان استفاده، هر دو دسته اصلی و جلویی را نگهدارید.

5. هنگام کار با این دریل، برای حفظ تعادل، پاهای خود را به عرض شانه باز کنید.

چکش تخریب چیست؟

یکی از بزرگترین اعضای خانواده ابزار برقی، چکش تخریب است که به دلیل وزن و قدرت بالایی که دارد برای عملیات تخریب مورد استفاده قرار می‌گیرد. از چکش تخریب برای تخریب کردن انواع سطوح غیر فلزی مثل دیوارها، سازه‌ها و … استفاده می‌شود.

این ابزار به دلیل ویژگی‌هایی که دارد جزو مهم‌ترین ابزارآلات در مشاغل ساخت و ساز و عمرانی است.
چکش تخریب‌ در وزن‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود که برای تخریب‌های سنگین، چکش‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که دارای وزن و قدرت بالایی هستند.

از ویژگی های چکش تخریب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجزای اصلی این دستگاه شامل دسته‌، بدنه‌ سنگین، آرمیچر، بالشتک و دنده است.
  • عملیات تخریب توسط این دستگاه از طریق ضربه زدن چکشی انجام می‌شود.
  • چکش تخریب در بازه وزنی ۱۵ تا ۲۰ کیلویی تقسیم می‌شود.
  • این دستگاه در انواع گریسی و روغنی در بازار موجود هستند.
  • چکش تخریب گریسی قدرت تخریب بالاتری دارد، ولی چکش تخریب روغنی دارای استهلاک پایین‌ تری است.
  • همچنین چکش تخریب برحسب قدرت به دو نوع صنعتی و غیر صنعتی نیز تقسیم می‌شود.
  • در کلیه عملیات عمرانی، ساختمانی و حفاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع چکش های تخریب

چکش تخریب بنزینی:
برای راه‌اندازی موتور این نوع از چکش‌های تخریب از بنزین استفاده می‌شود. حتی در برخی مدل‌ها باید پیش‌ از راه‌اندازی موتور، بنزین و روغن با یکدیگر ترکیب شوند. 
چکش تخریبی برقی:
این مدل از چکش‌های تخریب به یک موتور الکتریکی مجهز شده‌اند که در سایزهای متنوعی وجود دارند. این نوع از چکش‌های تخریب امروزه کاربرد بیشتری دارند و معمولا در مکان‌هایی که امکان استفاده از چکش تخریب پنوماتیک وجود ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
چکش تخریب پنوماتیک: 
در این از چکش‌های تخریب از یک کمپرسور هوا به عنوان منبع انرژی برای راه‌اندازی موتور استفاده می‌شود که به وسیله یک موتور دیزلی کار می‌کند. کمپرسور در این مدل از چکش تخریب از توع پیستونی بوده و در دو سرعت تنظیم می‌شود. 
چکش تخریب هیدرولیکی: 
در این نوع از چکش تخریب از مایع هیدرولیک به منظور حرکت درآوردن مته استفاده می‌شود. این نوع از چکش‌ها از نظر انداره نسبت به سایر مدل‌ها بزرگ‌تر بوده و به همین منظور در حفاری‌ها و تخریب‌های بزرگ و وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین از این نوع چکش‌ها به دلیل برخورداری از مدار الکتریکی می‌توان در معادن نیز استفاده کرد. 

تفاوت چکش تخریب با دریل بتن کن

بتن کن و چکش تخریب دارای ویژگی های مشترک بسیاری هستند. با این حال، آن چه امروز تمرکز ما بر آن است؛ تفاوت بتن کن و چکش تخریب است. برای واضح‌تر شدن این موضوع این دو ابزار را در چهار شاخص چرخش، قدرت، هزینه و سهولت استفاده مقایسه می‌کنیم و توضیحاتی در هر بخش ارائه می‌کنیم.

چرخش

همانطور که گفته شد، بتن کن ابزاری همه کاره است که می توانند عمل چرخش مته را نیز پشتیبانی کند. چرخش مته در بتن‌کن، این ابزار را نظیر یک دریل پرقدرت می‌کند و می‌تواند در کارهای ظریف‌تری مورد استفاده قرار گیرد. اما چکش تخریب، هیچ نوع چرخشی را پشتیبانی نمی‌کند و صرفا به عنوان چکش، ضرباتی قدرتمند جهت خرد کردن، بر سطح وارد می‌کند.

قدرت

قدرت چکش های تخریب برای عمل تخریب بیشتر از بتن کن ها هست. این ابزارها به طور تخصصی برای تخریب ساخته شده اند برای همین به موتورهای قدرتمندتری مجهز شده‌اند. در مقابل، بتن کن ها قدرت پایین تری دارند برای همین می‌توان از آن‌ها به عنوان ابزارهایی برای تخریب هایی با ظریف کاری استفاده کرد.

هزینه

هزینه تمام شده بتن کن و چکش تخریب بر اساس میزان قدرت موتور، نوع بدنه، آرمیچر، بالشتک ها و تک تک اجزای داخلی استفاده شده در ابزار تعیین می‌شود. برای همین با افزایش قدرت و امکانات یک دستگاه میزان قیمت آن نیز افزایش می‌یابد. به همین منظور معمولاً پیکور ها یا چکش های تخریب از بتن کن ها گران تر هستند.

سهولت استفاده

وقتی که از سهولت استفاده صحبت می‌کنیم منظورمان حمل و نقل آسان، ارگونومیک بودن ساختار بدنه، نصب سیستم ضد لرزش و دیگر امکاناتی است که بر روی یک ابزار نصب شده تا به کاربر کمک کند در مدت زمان طولانی از ابزار استفاده کند بی آن که خسته شود. وزن دستگاه نیز مولفه مهمی در تعیین توانایی حمل و نقل است هر چه وزن بالاتر می‌رود حمل و نقل سخت‌تر می‌شود.

کدام دستگاه را بخریم؟

برای خرید هر گونه دستگاه یا ابزار باید به نوع کاربری خود توجه کنید و به سوال‌هایی زیر پاسخ دهید.

برای چه کاری به دنبال خرید دستگاه بتن کن و چکش تخریب هستید؟ آیا از آن ها برای کندن سطوح سخت استفاده می‌کنید یا می‌خواهید به هنگام کنده کاری ها ظرافت را نیز رعایت کنید؟ آیا به عنوان معدنکار، کار می‌کنید یا به عنوان کارگر ساختمان؟ به شغل خود نگاه کنید و ابزار مناسب خود را با توجه به آن بخرید.

چهار شاخص یاد شده را فراموش نکنید و به هنگام خرید ابزار به موارد زیر نیز توجه کنید.

سیستم سه نظام

پیش‌تر به انواع سه‌نظام بتن‌کن‌ها اشاره کرده بودیم. سه نظام بتن‌کن‌ها می‌تواند بر قیمت تمام شده‌ی آنها تاثیرگذار باشد. اما مشخصا سه نظام‌های پنج شیار قدرت بتن‌کن را افزایش می‌دهند.

گیربکس استفاده شده

گیربکس یا جعبه دنده، عامل انتقال‏ دهنده نیروی دستگاه است. برای همین پوسته آنها باید از جنس آلومینیوم باشد. بتن ‏کن ‏ها معمولا بر اساس گیربکس سه حالت متفاوت دارند. حالت چکشی، حالت سوراخکاری و حالت چکشی‌-‌سوراخکاری. این در حالی است که چکش‌های تخریب تنها دارای یک حالت گیربکسی چکشی است.

موتور دستگاه

موتور بخش اصلی یک دستگاه است. هر چه قوی‌تر باشد، به طبع قیمت تمام شده کالا را بالاتر می‌برد. برای همین استفاده از کالکتورهای ضخیم در دستگاه، آرمیچرهای قدرتمند و سیم‌های لاکی مسی در افزایش قدرت آنها موثر است. دقت کنید و مشخصات کالایی که می‌خرید را چک کرده و این موارد را بررسی کنید.

تعویض ذغال آسان

توجه کنید تعویض ذغال آسان باشد، زیرا هر چند وقت یکبار این دستگاه‌ها نیازمند سرویس و تعویض ذغال هستند. جای ذغال‎‏ ها نیز مهم است، زیرا با هر بار سایش ذغال، دمای دستگاه بالا می‌رود و این امر موجب دفرمه شدن بدنه می‌گردد. برای همین جای ذغال باید از جنس کائوچو باشد و بر روی آن فیبر نسوز قرار گرفته باشد.

کابل و گریس

کابل دستگاه باید در برابر گرما، خوردگی و اصطکاک مقاوم باشد و گریس نیز در دمای بالا خاصیت روان‌کنندگی خود را از دست ندهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توجه توجه

به علت نوسانات قیمت در بازار لطفا قبل از خرید، کالای مورد نظر خود را استعلام بگیرید، در غیر اینصورت در صورت مغایرت با شما تماس گرفته خواهد شد. لازم به ذکر است در صورت درخواست مرجوع شدن سفارش 10 درصد از مبلغ کل کسر می گردد.