ابزار تراش طاها

پشتیبانی 9 الی 21

41 88 566 0993

امروزه دستگاه های فرز از تنوع زیادی برخوردارند که در صنایع مختلفی همانند آهنگری، نجاری، سنگبری، معرق کاری و شیشه کاری استفاده می شوند.

از جمله انواع این فرزها میتوان به فرزانگشتی و فرز مینیاتوری اشاره کرد که در این مقاله به معرفی و کاربرد هرکدام از آنها می پردازیم و سعی بر آن داریم تا با بررسی تفاوت های آنها، کاربران را در انتخاب مناسب تر با توجه به نیازهای خود راهنمایی کنیم.

همچنین شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشگاه ابزار طاها اقدام به خرید فرز انگشتی و فرز مینیاتوری کنید.

فهرست مطالب

فرز مینیاتوری چیست؟

فرز مینیاتوری را می توان به عنوان کوچکترین عضو خانواده ی فرزها نام برد که کاربردهای بسیار فراوانی از جمله صیقل دادن سطوح، حکاکی، برش کاری های ظریف روی چوب و … دارد. همچنین از فرز مینیاتوری در فعالیت های صنعتی هم استفاده می شود.

میتوان گفت که علت نامگذاری فرز مینیاتوری ظاهر ظریف آن می باشد. همچنین این وسیله ی پرکاربرد به نام فرز حکاکی هم شناخته می شود.

فرز حکاکی از انواع مختلفی برخوردار است که تمامی آنها کاربرد یکسانی دارند و فقط به لحاظ منبع تغذیه با یکدیگر تفاوت دارند.از انواع رز حکاکی میتوان به فرز مینیاتوری برقی و شارژی، بادی و پدالی اشاره کرد.

فرز مینیاتوری بادی

فرز بادی مینیاتوری دارای بدنه ای است که دارای چرخ دنده هایی است که به شفت مرکزی دستگاه متصل می شوند. این چرخ دنده ها در اثر فشار باد می چرخند و شفت دستگاه را با سرعت زیاد می چرخانند. این دستگاه به دلیل کمبود موتور الکتریکی می تواند بسیار ظریف و کارآمد باشد.

فرز پنوماتیک مینیاتوری (پنوماتیک) در صورت داشتن کیفیت خوب برای تولید می تواند عمر طولانی داشته باشد. برای افزایش طول عمر دستگاه بهتر است قبل از ورود هوای فشرده به دستگاه رطوبت گیر نصب شود تا رطوبت هوای فشرده شده جذب شده و هوای فشرده خشک وارد دستگاه شود. علاوه بر این ، با روغنکاری مناسب در فواصل مناسب ، می توان عمر مفید این دستگاه را افزایش داد.

فرز مینیاتوری برقی و شارژی

فرز مینیاتوری برقی دارای یک موتور آرمیچری است که سرعت آن را از چرخ دنده های مختلف به 40000 دور در دقیقه می رساند. فرز مینیاتوری بی سیم نیز ساختاری مشابه برش مینیاتوری برقی دارد ، تنها تفاوت در این است که به عنوان شارژر برای شارژ کار می کند و در انتهای باتری قرار دارد که قابل شارژ است. اکثر سازندگان این دستگاه یک دیمر برای تعویض دو دستگاه قرار می دهند تا سرعت چرخش دستگاه برای اهداف مختلف تغییر کند.

شفت این دستگاه دارای یک کلت روی سر است. اندازه این کولت در حالت استاندارد 3 میلی متر است. یک مهره روی این کولت قرار داده می شود و با محکم کردن آن ، هر تیغه داخل آن جمع و محکم می شود.

فرز مینیاتوری پدالی: این نوع از فرز مینیاتوری به این صورت است که در آن از یک پدال استفاده می شود و با فشردن پدال توسط پا، میزان سرعت مورد نظر را می توانیم کنترل کنیم.

انواع فرز مینیاتوری

کاربرد فرز مینیاتوری

از این ابزار کاربردی بیشتر در فعالیتهای هنری استفاده می شود و می توان که اکثر هنرمندان در فعالیت های هنری خود مانند حکاکی و مجسمه سازی از فرز مینیاتوری (حکاکی) استفاده می کنند.

فرز انگشتی یا فرز سنگ انگشتی جزء فرزهای بزرگ به حساب می آید که کمی از فرز مینیاتوری بزرگ تر بوده ولی از سنگ فرز مستقم کوچک تر است که در 2نوع گلو بلند و گلو کوتاه وجود دارد. فرز انگشتی بسیار صنعتی تر از فرز مینیاتوری است و بیشتر برای تراش و فرز کاری استفاده می شود ، اما به دلیل اندازه و ابعاد، این ابزار برای کارهای ظریف و ابزارهایی که روشن هستند استفاده می شود.

مهمترین ویژگی فرز انگشتی اندازه کولت 6 میلی متری است. در موارد محدود، فرز انگشتی وجود دارد که کلت 8 میلی متری بر روی آنها نصب شده است و در بعضی موارد برخی از فرزها وجود دارد که می توانند کلت های 6 و 8 میلی متری را نصب کنند.

فرز انگشتی چیست؟

انواع فرز انگشتی

فرز انگشتی ابزاری است که از آن در موارد مختلف و متنوعی استفاده می شود و با کمک آن می توانیم کارها را با سرعت و کیفیت بالایی انجام دهیم. با توجه به اینکه این ابزار بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، دارای انواع مختلفی است که به کاربر کمک می کند تا در موارد مختلف از آن استفاده کند. در یک دسته بندی کلی فرز انگشتی در دو نوع گلو بلند و گلو کوتاه وجود دارد که در زیر هر کدام را به صورت مختصر معرفی می کنیم.

فرز انگشتی گلو بلند

از انواع فرز انگشتی است که طراحی آن به این صورت است که قسمت جلو و یا اصطلاحا گلوی آن کشیده است. از این ابزار می توان در مواردی که دسترسی به کار مشکل است و یا کار زاویه دار است؛ استفاده کرد.

فرز انگشتی گلو کوتاه

فرز انگشتی گلو کوتاه بر خلاف گلو بلند قسمت جلویی آن کوتاه است و برای دسترسی های آسان از آن استفاده می شود. از این ابزار می توان برای انجام کارهای مختلفی از جمله ساب زنی و پولیش کاری استفاده نمود.

کاربرد فرز انگشتی

فرز انگشتی یک ابزار بسیار کاربردی است که از آن در مشاغل گوناگونی جهت اجرای دقیق و با کیفیت کارها استفاده می شود. این ابزار به خاطر طراحی خاصی که دارد استفاده گسترده ای از آن می شود. برای اینکه شناخت بهتری از کاربرد فرز انگشتی داشته باشیم در ادامه مشاغل مختلفی که در آن ها از این ابزار استفاده می شود را بیان می کنیم.

  • کارگاه های نجاری
  • مبل سازی
  • صافکاری خودرو
  • حکاکی روی سنگ، چوب و شیشه

تفاوت فرز مینیاتوری و انگشتی

همانطور که در مقدمه این مطلب بیان کردیم در این مقاله قصد داریم درباره تفاوت فرز مینیاتوری با انگشتی صحبت کنیم و برای اینکه بتوانیم این موضوع را به خوبی توضیح دهیم؛ ابتدا به معرفی هر کدام از این دو ابزار و کاربرد ها و انواع آن اشاره کردیم و درباره هر کدام مطالبی را نوشیم تا برای ورود به بحث و موضوع اصلی یعنی فرق فرز مینیاتوری و انگشتی بتوانیم این مورد را به شکل ساده و روان برای شما توضیح دهیم.

با توجه به اینکه این دو ابزار ظاهری تقریبا مشابه به هم دارند و کاربرد های به نسبت یکسانی دارند شاید در نگاه اول تفاوت به خوبی حس نشود اما باید بگوییم که این دو ابزار دارای تفاوت هایی هستند. این تفاوت ها شامل موارد مختلفی می شود که در زمان کار با آنها به خوبی قابل مشاهده است.

برای درک بهتر از این موضوع در ادامه تمام تفاوت فرز انگشتی و مینیاتوری را در ۵ بخش مختلف توضیح می دهیم تا در پایان به یک جمع بندی مناسب در این زمینه دست یابیم.

ابعاد و وزن:

اولین و قابل مشاهده ترین فرق فرز مینیاتوری و انگشتی در ابعاد و اندازه آنها است. فرز انگشتی به نسبت فرز مینیاتوری دارای ابعاد بزرگتر و وزن بیشتر است. در واقع فرز مینیاتوری به خاطر نوع طراحی خود دارای ظرافت بیشتری به نسبت فرز انگشتی است.

کاربرد:

فرز انگشتی و فرز مینیاتوری دارای کاربرد های مختلف و متنوعی هستند که از آنها می توان در کارهای مختلفی استفاده کرد. با توجه به اینکه فرز میناتوری دارای ظرافت بیشتری به نسبت فرز انگشتی است؛ از این ابزار در کارهای حساس مانند معرق کاری و برخی حکاکی های حساس و ظریف که نیاز به سری و مته با قطر کم دارند استفاده می شود.

سرعت چرخش:

یکی از موارد مهم در زمان استفاده از ابزار های چرخشی سرعت آن است. فرز مینیاتوری و انگشتی نیز در این دسته از ابزار ها قرار دارند و سرعت در آنها نقش مهمی دارد تا بتوان کارهای مربوطه را در مدت زمان کمی انجام داد. فرز انگشتی به خاطر اینکه از موتور قدرتمندتری نسبت به فرز مینیاتوری برخوردار است؛ دارای سرعت چرخش بیشتری نیز است.

سایز کولت و سه نظام:

با توجه به اینکه این دو ابزار دارای ابعاد مختلفی هستند طبیعی است که در قسمت کولت و سه نظام دارای تفاوت هایی باشند. فرز مینیاتوری به خاطر ابعاد کوچک، دارای کولت و سه نظام با قطر کمتر است. این مورد می تواند یک مزیت برای این ابزار محسوب شود تا بتوان در کارهای بسیار حساس مانند دندانپزشکی از آن استفاده کرد.

توان موتور:

یکی از عوامل مهم در تفاوت فرز مینیاتوری با انگشتی نوع و توان موتور آن است. موتور در ابزارآلات نقش قلب در بدن را دارد که با کمک آن می توان مکانیزم راه اندازی ابزار را به وجود آورد. با کمک موتور می توان میزان قدرت و توان را برای چرخش به آرمیچر منتقل کرد. با توجه به اینکه فرز انگشتی و مینیاتوری در دسته فرز ها قرار دارند؛ قدرت موتور در ساختار داخلی آنها نقش مهمی دارد. فرز انگشتی نسبت به مینیاتوری دارای موتور قدرتمندتری است.

فرز مینیاتوری بهتر است یا فرز انگشتی؟

شاید برای شما این سوال مهم مطرح شود که فرز مینیاتوری بهتر است یا انگشتی و به دنبال یافتن جواب برای آن باشید. باید بگوییم که در واقع این دو ابزار برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند و با توجه به کاربرد هر کدام می توان از آنها استفاده کرد. برای مثال اگر در شغل خود نیاز به پولیش کاری روی فلزات و سطح سخت دارید می توانید فرز انگشتی را انتخاب کنید. اگر می خواهید کارهای حساس هنری مانند حکاکی روی سطوح نازک انجام دهید؛ بهتر است از فرز مینیاتوری استفاده کنید.

در واقع در پاسخ به این سوال بهتر است اینگونه پاسخ داده شود که ابتدا باید نوع کار و نیاز خود را شناسایی کنید و سپس بر اساس حجم کار و موارد استفاده، اقدام به تهیه هر کدام از این دو ابزار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توجه توجه

به علت نوسانات قیمت در بازار لطفا قبل از خرید، کالای مورد نظر خود را استعلام بگیرید، در غیر اینصورت در صورت مغایرت با شما تماس گرفته خواهد شد. لازم به ذکر است در صورت درخواست مرجوع شدن سفارش 10 درصد از مبلغ کل کسر می گردد.